Welke vloer past bij jou?

Tijd voor een verbouwing. Het uitkiezen van een mooie kleur voor op de muur is een makkie. De gordijnen zijn al besteld. Over het aanrechtblad was weinig discussie. Nu moet de vloer nog. Welke kies je? De kleur kan variëren, het materiaal hoeft niet alleen maar hout te zijn: er is voor ieder wat wils. Ook het budget hoeft geen beperking te zijn. Voor nog geen tientje per vierkante meter heb je al een prachtige vloer. Voor mensen met een ruimer budget zijn er ook genoeg opties die een luxe uitstraling aan je woning geven. Welke kies jij?

Gietijzeren vloer

Voor de stoere, industriële uitstraling van de ruimte, kies je een gietijzeren vloer. Dit type vloer kan gezien worden als een goede investering. Per vierkante meter kost het je ongeveer vijftig euro – waarmee het duurder is dan laminaat, parket en zelfs een massief eiken vloer. Toch is het ook een duurzame oplossing, omdat de gietijzeren vloer goed bestendig is tegen slijtage en krassen. Hoewel een lichtgrijze look dé woontrend is van dit jaar, zijn er ook genoeg andere kleurmogelijkheden. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten bij een gietijzeren vloer, omdat het mengsel in iedere kleur naar wens kan worden geprepareerd.

Laminaat- en parketvloer

Laminaat is niet alleen geschikt voor mensen die op zoek zijn naar de meest betaalbare vloer. Tegenwoordig is het namelijk van een dusdanig goede kwaliteit dat het een prachtige luxe uitstraling heeft. Zeker wanneer de kleur wordt afgestemd op de tint van de muren, kan een laminaatvloer een ruimte omtoveren van bouwval naar oase. Dit allemaal is al te vinden voor slechts een paar euro per vierkante meter. Betaalbaar? Zeker. Goedkope uitstraling? Absoluut niet!

Massief eiken vloer

De klassieker onder de vloeren. Een degelijke, stevige vloer van massief eikenhout is altijd goed. Met een prijs van ongeveer vijfenveertig euro per vierkante meter is de massief eiken vloer een prima tussenvariant. Het fijne van zo’n vloer is dat hij eens in de zoveel tijd ook weer geüpdate kan worden. Door de (beschadigde) bovenste laag af te schuren en de planken weer opnieuw te lakken, ziet een vloer er binnen een dag weer zo goed als nieuw uit.

Dit zijn slechts drie goede opties, maar daar blijft het niet bij. Er zijn nog zo veel verschillende mogelijkheden. Je kunt sowieso het beste de vloer met eigen ogen bekijken. Bezoek winkels en bekijk de showmodellen. Bekijk de verschillende opties vloeren alkmaar.