Waar moet je rekening mee houden bij het verhuren van een woning?

Er zijn veel mensen die in het verleden een nieuwe woning gekocht hebben. Dat heeft ermee te maken dat de meeste mensen overwaarde op hun woning hadden en dit ergens voor konden gebruiken. Kredietverstrekkers raden het vaak aan om dit te besteden aan een nieuwe woning. De meeste mensen die een nieuwe woning met de overwaarde gekocht hebben, beslissen er vaak voor om de nieuwe woning te verhuren. Dat is een verstandige keuze, want de huurders kunnen dan de nieuwe hypotheek afbetalen. Mocht dit de eerste keer zijn dat je de woning wilt verhuren, dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. Hier vind je namelijk meer informatie over de zaken waar je rekening mee moet houden. 

 

Het verwisselen van de sloten na verhuur

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat het nodig is om de sloten van de woning te verwisselen nadat je de woning verhuurd hebt. Het zou namelijk erg vervelend zijn als er bij de nieuwe bewoners ingebroken wordt met de oude sleutel. Je hoeft zeker niet bang te wezen dat dit erg veel geld kost, want je kunt een cilinderslot kopen voor enkele tientallen euro’s. Houd er wel rekening mee dat als je een deursloten kopen gaat dat het nodig kan zijn om de deuren te verwijderen. Dat heeft ermee te maken dat voor sommige sloten de bestaande deuren aangepast moeten worden. 

 

Vraag de huurders altijd om borg

Wanneer je je woning gaat verhuren, dan verhuur je dit aan mensen die je niet kent. Je weent niet of ze betrouwbaar zijn, maar ook weet je niet of ze hygiënisch leven en fatsoenlijk met de spullen van andere mensen omgaan. Het is daarom ook erg verstandig om er rekening mee te houden dat je borg moet vragen. Dit is vrij normaal als het om het verhuren van vastgoed gaat. Je kunt de borg betalen na het verhuren van de woning en mag dit inhouden wanneer de huurders schade hebben aangericht. 

 

Langere huur is altijd beter

Als je op het punt staat om je woning te verhuren, is het verstandig om de huurders over te halen om voor een langere periode te tekenen. Dat heeft ermee te maken dat je bij zulke overeenkomsten meer zekerheid hebt. Je hoeft de woning voor aankomende jaren niet opnieuw te verhuren, maar ook hoef je niets aan de makelaar te betalen want de woning komt niet snel meer vrij.