De beste renovering

Ben je een zzp’er-bouwvakker en wil je je kennis opfrissen net voor een nieuwe klus? Of ga je binnenkort beginnen aan de renovatie van je huis en begin je je af te vragen of je kwalificaties wel hoog genoeg zijn? Waar moet je tenslotte allemaal op letten en aan denken; waar moet je überhaupt goede epdm bestellen, en wat ís epdm dak eigenlijk? Lees met ons mee en bereid je goed voor op die klus. 

Eerst even dit 

Zoals iedere goede klusser en bouwvakker weet, is een goede voorbereiding en een waterdicht plan meer dan het halve werk. Een waterdicht plan zorgt voor een waterdicht dak, dat zei m’n oma altijd. Zorg dus dat je goed voor ogen hebt wat er allemaal moet gebeuren, of het nu jouw huis is dat er gerenoveerd moet worden, of dat van een klant. Precies op de hoogte zijn van alles, ook taken die wellicht niet tot jouw pakket behoren, zorgt ervoor dat je overzicht kan houden en precies weet wat wel en niet handig is om wanneer te doen. Renoveren is ook deels een kwestie van goede timing; eerst de vloeren doen als er nog iets met de muren moet gebeuren is bijvoorbeeld het tegenovergestelde van handig. Zorg dus dat je ten alle tijden goed voorbereid bent, ook vanwege de veiligheid. Goede voorbereiding vermindert risico’s. Mocht het om je eigen huis gaan en je graag zoveel mogelijk zelf doet; schroom alsnog niet om advies te vragen en eventueel zelfs professionals in te huren, zeker als je niet helemaal zeker bent van je zaak. 

Een paar tips 

Nog een paar dingen om rekening mee te houden en van op de hoogte te zijn, te beginnen met het belang van goede isolatie. Tijdens elke renovatie zou een van de hoogste prioriteiten moeten zijn om te checken en te zorgen dat alles nog goed geïsoleerd is, zeker in tijden als deze. Denk aan goed isolatiemateriaal in de vloer, de muren en het dak, maar eventueel ook aan dubbel glas en andere manieren. Over dat dak gesproken; zorg sowieso dat je dak is afgewerkt met epdm. Deze rubberachtige kunststofsamenstelling zorgt ervoor dat je dak beschermd is tegen allerlei weersomstandigheden, maar ook tegen de klauwtjes van dieren. 

Een renovatie is veel werk en nog veel meer voorbereiding. Zorg dat de juiste mensen op de juiste plekken staan en dat alles veilig gebeurt. Renoveer ze!